Sinds 4 mei is het mogelijk om via deze website te chatten met een wijkcoach van Tom in de buurt. Ga hiervoor naar de contactpagina. Meer info www.tomindebuurt.nl/chatten-met-de-wijkcoach

Sinds 4 mei is het mogelijk om via deze website te chatten met een wijkcoach van Tom in de buurt. Ga hiervoor naar de contactpagina. Meer info www.tomindebuurt.nl/chatten-met-de-wijkcoach

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn onze gebouwen voorlopig voor publiek gesloten en gaan onze activiteiten op locatie niet door. Zie voor meer info: www.tomindebuurt.nl/coronavirus

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn onze gebouwen voorlopig voor publiek gesloten en gaan onze activiteiten op locatie niet door. Zie voor meer info: www.tomindebuurt.nl/coronavirus

Aanpassing werkzaamheden in verband met coronavirus

16 mrt 2020

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn onze gebouwen op dit moment nog voor publiek gesloten en gaan onze activiteiten op locatie niet door. Vanaf eind mei worden er wel weer afspraken gemaakt op locatie – als dat nodig is. De meeste afspraken zijn nog telefonisch en wijkcoaches spreken in de buitenlucht met klanten af

Versie 26 mei
Let op: waar nodig wordt dit bericht geactualiseerd.

Wijkcoaches zijn zoals altijd beschikbaar en bereikbaar voor hun klanten. In plaats van op locatie, wordt telefonisch contact opgenomen en ondersteund, er wordt gewandeld met klanten en we maken veel gebruik van beeldbellen; zodat we elkaar toch nog kunnen zien.

Maaltijden en boodschappen
De maaltijdenservice gaat wel door. Wij krijgen ook veel telefoontjes van bewoners die voor buurtgenoten boodschappen willen doen. Deze vrijwilligers gaan we koppelen aan buurtgenoten die daar niet toe in staat zijn.
Wilt u iets voor een buurtgenoot doen, laat dat dan weten via:

  • Alphen aan den Rijn: We Helpen of het contactformulier op onze website
  • Kaag en Braassem: neem contact op met De Driemaster of vul het contactformulier op onze website in (www.tomindebuurt.nl/contact)
  • Nieuwkoop: vul het contactformulier op onze website in (www.tomindebuurt.nl/contact)

Bij vragen of problemen
Zit u ergens mee of komt u in de problemen door onze coronamaatregelen?

  • neem direct contact op met uw wijkcoach
  • bel het algemene nummer van Tom in de buurt, tel. 088 900 4567
  • vul het contactformulier in op www.tomindebuurt.nl/contact en wij nemen met u contact op.
  • stel uw vraag via de chatknop op de website en krijg direct een reactie van een wijkcoach die u verder kan helpen.

Voor elkaar zorgen
In deze tijden moeten we goed voor elkaar zorgen. Maakt u zich om iemand zorgen? Spreek die persoon daar op aan. Of laat het ons weten via het contactformulier www.tomindebuurt.nl/contact.

Activiteiten
Activiteiten in de wijkgebouwen gaan voorlopig nog niet door. Of het nu gaat om open inlopen, taallessen, trainingen, kaartclubs, spelletjesmiddagen, naailessen, bingo’s, wandelclubs, creatieve middagen of eet- en kookcafés.
Waar mogelijk organiseren we online contact. Er zijn verschillende trainingen online wel doorgegaan. Team Boskoop heeft een online inloop op Facebook. En er is een online ervaringsgroep.

Online training
Tom in de Buurt biedt inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop de mogelijkheid om kosteloos gebruik te maken van de online trainingsprogramma’s van Gezondeboel. Er is keuze uit ruim 50 programma’s, bijvoorbeeld omgaan met coronastress, ontspanning, mindfulness, planning en structuur, mantelzorg en rouw.

Dagbesteding
Eind mei/begin juni starten we voorzichtig weer met dagbesteding. In verband met de anderhalve meter zullen we minder deelnemers kunnen ontvangen. Op basis van de ervaringen willen we het aantal deelnemers de komende periode uitbreiden.

Huisregels bij de openstelling
Als vanaf eind mei weer op locatie wordt afgesproken, dan vragen we u om u te houden aan de huisregels. Deze regels stuurt de wijkcoach u toe bij het maken van de afspraak. Let op: we werken vooralsnog alleen op afspraak.
Als u of uw huisgenoten verkouden of ziek zijn, dan gaat de afspraak niet door. Pas als alle personen van uw huishouden 24 uur geen corona-achtige klachten hebben, kunt u een nieuwe afspraak maken.

Deel dit bericht via

Terug naar nieuwsoverzicht