De Hulpkaart – voor als u er zelf geen woorden heeft

25 nov 2019

Heeft u (soms) moeite om aan te geven of u hulp nodig hebt? Of welke hulp u nodig hebt? Dan is het een goed idee om gebruik te maken van de Hulpkaart. Wijkcoaches van Tom in de buurt kunnen u informeren over deze kaart en u begeleiden bij het invullen van de kaart.

Soms lukt het u even niet om helder na te denken. Of kunt u niet aan andere mensen duidelijk maken wat u voelt of bedoelt. Dat kan allerlei vervelende gevoelens oproepen, bij uzelf en bij de mensen om u heen. U gaat misschien schreeuwen en schelden, terwijl u eigenlijk geholpen wilt worden. Of u raakt in paniek en weet niet meer wat u moet doen. Dat kan tot vervelende situaties leiden. Op zulke momenten kunt u de Hulpkaart goed gebruiken. Met de Hulpkaart kunnen anderen u helpen.

Aangeven wat u nodig hebt
Op de Hulpkaart zet u waar u moeite mee hebt. En hoe u wilt dat mensen met u omgaan wanneer het even niet goed met u gaat. Als mensen dat lezen, weten zij meteen wat u op dat moment nodig hebt, wat ze kunnen doen om voor u de situatie beter te maken, en welke bekende(n) van u ze kunnen bellen.

Wat staat er op mijn Hulpkaart?
Benieuwd hoe de Hulpkaart er uit ziet? Hier ziet u een voorbeeld.
U bepaalt zelf wat er op uw Hulpkaart komt te staan. Bijvoorbeeld waarom u hulp nodig heeft. Of u medicijnen gebruikt. Of u afspraken met de huisarts of uw begeleider hebt gemaakt. Ook is het handig om er een telefoonnummer op te zetten van iemand die u vertrouwt, zodat die naar u toe kan komen om te helpen.

Hulpkaart opstellen
Wilt u een Hulpkaart? Kijk op www.hulpkaart.nl of maak (telefonisch) een afspraak met Tom in de buurt. Een wijkcoach kan u nader informeren en/of begeleiden bij het invullen van de kaart.

Deel dit bericht via

Terug naar nieuwsoverzicht