Sinds mei kunt u via deze website direct en gratis chatten met een wijkcoach van Tom in de buurt. De roze chatknop staat rechts onderaan op de pagina. Druk hierop, vul uw gegevens in en u kunt chatten. Kijk voor meer informatie over chatten op www.tomindebuurt.nl/chatten-met-de-wijkcoach

Sinds mei kunt u via deze website direct en gratis chatten met een wijkcoach van Tom in de buurt. De roze chatknop staat rechts onderaan op de pagina. Druk hierop, vul uw gegevens in en u kunt chatten. Kijk voor meer informatie over chatten op www.tomindebuurt.nl/chatten-met-de-wijkcoach

Tom in de buurt maakt ondersteuning in magazine zichtbaar

19 nov 2020

In de gemeenten Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop verzorgt Tom in de buurt sinds 2015 ondersteuning en welzijn dicht bij huis. Deze ondersteuning wordt met veel inzet en betrokkenheid gerealiseerd, maar is lang niet altijd voor iedereen zichtbaar. In ons magazine geven we een inkijkje in ons werk.

Verhalen uit de dagelijkse praktijk
In dit kleurrijke magazine komen onder andere medewerkers, wijkcoaches, samenwerkingspartners, klanten en opdrachtgevers aan het woord. Aan de hand van zo’n twintig verhalen is te lezen hoe we werken, wat we allemaal doen, wat onze medewerkers inspireert, wat klanten waarderen en belangrijk vinden en – last but not least – wat we samen met onze partners bereiken. We doen als organisatie nog veel meer dan in dit magazine is beschreven, maar deze inspirerende en ontroerende verhalen geeft Tom in de buurt een gezicht, voor wie Tom nog niet kent.

Digitale presentatie
Door de coronamaatregelen vond de presentatie van het eerste exemplaar op 19 november digitaal en in kleiner gezelschap plaats dan we hadden gewenst. Project- en gesprekleider Wilko Kuus heeft verschillende mensen ter plekke bevraagd over hun ervaringen, betrokkenheid en trots. Daarbij werden de innovatieve aanpak, multidisciplinaire samenwerking in team, creativiteit en oplossend vermogen van medewerkers en organisatie genoemd en geroemd. Voormalig projectleider Joost Hartog noemde de visie van Tom – Talent, Ondersteuning, Meedoen – de sleutel van het succes. Een van de moeders van de aanpak, Inge van der Heiden van de gemeente Alphen aan den Rijn vertelde dat ze zes jaar geleden niet door had hoe innovatief ze waren toen ze de uitgangspunten van dit Rijnlands ondersteuningsmodel bedachten. Inmiddels is ze ambassadeur van de Tom aanpak in het land. Veel gemeenten zijn geinteresseerd in de aanpak – lokaal samenwerken, met verschillende disciplines, zonder indicaties – maar weinigen durven zo’n radicale switch te maken.

Eerste exemplaar
De drie vakwethouders van de betrokken gemeenten hebben digitaal het eerste exemplaar in ontvangst genomen en toonden zich daarbij uitermate trots. Wethouder Petra van der Wereld van de gemeente Kaag en Braassem stelde daarbij dat de positieve focus van Tom in de buurt heel goed werkt. En wees nadrukkelijk op de samenwerking van de diverse professionals en vrijwilligers in de dorpen en wijken, die goede resultaten oplevert. Wethouder Han de Jager van Alphen aan den Rijn sprak zijn waardering uit voor de lerende houding en dat samen afgelopen jaren in partnerschap veel geleerd en bereikt is. Tom levert wat is afgesproken binnen de gestelde kaders. En bedenkt nieuwe oplossing als er iets niet lukt.
Tot slot was wethouder Gerben van Duin van Nieuwkoop blij met het magazine, omdat het zichtbaar maakt wat er door samen te werken kan worden bereikt. Hij verwees naar het SCP-onderzoek over 5 jaar decentralisatie en riep Tom op om het magazine naar het Rijk te sturen, met het verzoek om meer ruimte en geld – want dat is nodig – maar ook om vooral om er op aan te dringen om van de geslaagde Rijnsstreek-aanpak te leren.

Magazine
Bent u benieuwd? Blader het magazine door met behulp van deze link: https://www.flipsnack.com/tomindebuurtmagazine/magazine-tom-in-de-buurt-2020.html Of vraag een digitaal exemplaar aan.

Aanvraag digitaal exemplaar magazine Tom in de buurt

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Deel dit bericht via

Terug naar nieuwsoverzicht