Sinds mei kunt u via deze website direct en gratis chatten met een wijkcoach van Tom in de buurt. De roze chatknop staat rechts onderaan op de pagina. Druk hierop, vul uw gegevens in en u kunt chatten. Kijk voor meer informatie over chatten op www.tomindebuurt.nl/chatten-met-de-wijkcoach

Sinds mei kunt u via deze website direct en gratis chatten met een wijkcoach van Tom in de buurt. De roze chatknop staat rechts onderaan op de pagina. Druk hierop, vul uw gegevens in en u kunt chatten. Kijk voor meer informatie over chatten op www.tomindebuurt.nl/chatten-met-de-wijkcoach

Geef uw mantelzorger een mantelzorgcompliment

2 jun 2020

In de gemeente Alphen aan den Rijn kan van 1 juni tot uiterlijk 30 november 2020 het mantelzorgcompliment worden aangevraagd. Heeft u iemand in uw familie, vrienden- of kennissenkring die langdurig en onbetaald zorg aan u verleent? Deze mantelzorger kunt u bedanken met een mantelzorgcompliment van € 200. Hiervoor doet u een aanvraag bij de gemeente.

Mantelzorg is langdurige en onbetaalde ondersteuning van iemand die chronisch ziek, beperkt of hulpbehoevend is. Deze ondersteuning vindt plaats vanuit een persoonlijke band tussen persoon die ondersteuning nodig heeft en de persoon die ondersteuning biedt; ofwel de mantelzorger. Het kan gaan om een familieband, maar de mantelzorger kan ook een vriend of kennis zijn. Mantelzorg vindt plaats op vrijwilliger basis. Een mantelzorger is geen beroepskracht.

Voorwaarden
Voor het mantelzorgcompliment gelden in de gemeente Alphen aan den Rijn de volgende voorwaarden

  • U bent de persoon die mantelzorg ontvangt. (De mantelzorger kan zelf geen aanvraag doen.)
  • U woont in Alphen aan den Rijn
  • U kunt voor één mantelzorger een aanvraag doen
  • U heeft minimaal 3 aaneengesloten maanden voor minimaal 8 uur per week mantelzorg ontvangen

Goed om te weten

  • U ontvangt het mantelzorgcompliment per post thuis. Zo kunt u het compliment zelf aan uw mantelzorger overhandigen. De mantelzorger krijgt er ook uitleg bij over hoe de € 200 verzilverd kan worden.
  • Vraag het mantelzorgcompliment uiterlijk 30 november 2020 aan. Daarna worden geen aanvragen meer in behandeling genomen.

Let op

  • Per huishouden kunnen maximaal 2 aanvragen worden gedaan: dit kan alleen als het om 2 verschillende mantelzorgers gaat.
  • Een mantelzorger kan maximaal 2 complimenten verzilveren: dit kan alleen als het om 2 verschillende huishoudens gaat.

Hulp nodig?
Als u bij een aanvraag van een mantelzorgcompliment ondersteuning nodig heeft, dan kunt u te recht bij Tom in de buurt. Neem hiervoor contact op met uw wijkcoach, bel met ons algemene nummer 088 9004567, maak gebruik van het contactformulier of stel uw vraag via de chat.

Ook als u vragen heeft over mantelzorg kunt bij Tom in de buurt terecht. Tom in de buurt denkt graag met u mee en staat mantelzorgers graag bij.

Meer informatie
Zie voor meer informatie over het aanvragen van het mantelzorgcompliment de website van de gemeente: https://www.alphenaandenrijn.nl/College/Onderscheidingen/Mantelzorgcompliment

Deel dit bericht via

Terug naar nieuwsoverzicht