Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 09.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul jouw naam en postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 09.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul jouw naam en postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Omgaan met geld

Lukt het niet altijd om rond te komen? Vind je het soms lastig om overzicht te houden over de financiën of om de administratie op orde te krijgen? Aarzel niet om hulp te zoeken. Hoe sneller je hulp zoekt, hoe makkelijker het is om dingen op te lossen.

Papierwinkel: helpt bij de administratie

Je kunt naar de Papierwinkel om samen een formulier in te vullen of om vragen te stellen over (online) brieven en rekeningen. Denk hierbij aan het aanvragen van een DigiD, het lezen van een brief, het op orde brengen van uw administratie of het aanvragen van huur- en zorgtoeslag.

  • De Papierwinkel in Alphen aan den Rijn wordt georganiseerd door Participe.
  • De Papierwinkel in Kaag en Braassem wordt georganiseerd door De Driemaster.
  • De Papierwinkel in Nieuwkoop wordt georganiseerd door Stichting Welzijn.

Uitkomen met inkomen

Met de training ‘Uitkomen met inkomen’ ga je aan de slag met het maken van een maandbudget en een jaarbegroting. We kijken samen hoe jij omgaat met geld aan de hand van een kasboekje waarin je elk bedrag noteert wat je uitgeeft. Ondertussen krijg je informatie over allerlei minimaregelingen van de gemeente, toeslagen van de Belastingdienst en schulden (voorkomen).

Kijk op de pagina Groepsaanbod en trainingen of de training binnenkort weer begint.

Hulp van een wijkcoach

Je kunt ook samen met een wijkcoach van Tom in de buurt kijken wat er nodig is. Neem hiervoor contact op met Tom in de buurt.

Word je binnenkort 18 of ben je net 18 geworden?

Dan verandert er veel voor je. Je moet bijvoorbeeld je eigen zorgverzekering regelen en een DigiD aanvragen. Kijk op de pagina Ik word 18 voor meer informatie en tips.

Jongeren Informatie Punt in Alphen aan den Rijn

Het Jongeren Informatie Punt (JIP) helpt jou bij werk, opleiding, geldzaken, huisvesting en andere zorgen. Ben jij 16 tot 27 jaar en woon je in de gemeente Alphen aan den Rijn? Dan kun je bij het Jongeren Informatie Punt terecht als je bijvoorbeeld:

  • een uitkering of bijstand nodig hebt.
  • hulp wilt bij werk vinden.
  • schulden of inkomensproblemen hebt.
  • vragen hebt over opleidingen of studiefinanciering.
  • tips wilt over het vinden van een woning.
  • gezondheidsproblemen hebt.