Alphen a/d RijnKaag en Braassem

ANWB AutoMaatje

Boek een autoritje met persoonlijke chauffeur

Inwoners van de gemeente Alphen aan den Rijn en Kaag en Braassem kunnen gebruik maken van ANWB AutoMaatje. Een vrijwillige chauffeur in bezit van eigen auto vervoert u naar uw plek van bestemming in Nederland. Desgewenst wordt u van deur tot deur begeleid en ondersteund. U kunt ook uw rollator meenemen.

Vooraf boeken

U kunt uw ritje twee dagen vooraf telefonisch boeken.

Reistijden

Tijden en data komen tot stand op basis van de beschikbaarheid van de vrijwillige chauffeurs. U kunt aangeven wanneer u een ritje wenst en zoeken een passende chauffeur.

Kosten

Een ritje van huis tot huis (of locatie) kost 30 cent per km. Betaling gaat contant aan de chauffeur. Via een bonnenboekje wordt de kilometerstand van de rit genoteerd. De kilometerstand start vanaf het woonhuis van de chauffeur tot en met de plaats van bestemming en voor een retour geldt: vice versa.

Vrijwilligers gezocht

Klik hier voor een video-impressie van een ritje. Mocht u interesse hebben om als vrijwillige chauffeur van start te gaan voor ANWB Automaatje, dan horen wij graag van u. U kunt zich aanmelden via het aanmeldformulier en de bijbehorende overeenkomst.

Ervaringsverhaal

"Ik ben erg blij dat het voor mij nu ook mogelijk is een ritje buiten de gemeente te boeken. Zo kan ik nu reizen naar mijn vriendin in Amsterdam en mijn neef, die onverwacht in het ziekenhuis in Amersfoort ligt. De komst van het ANWB Automaatje scheelt mij drie keer overstappen met openbaar vervoer. Het is best luxe om door een persoonlijk chauffeur vervoerd te worden. En ook nog eens gezellig.Tijdens de rit maken we een praatje. We draaien wat muziek van vroeger en voor ik het weet ben ik gearriveerd op mijn plek van bestemming. Het sociale contact met mijn chauffeur vind ik erg prettig."

Uw talenten en kwaliteiten nog beter leren inzetten? En zo nog meer uit uw eigen leven halen? Optimaal gebruik maken van uw eigen kracht?

Meld je hier aan

Meer informatie

Hier ziet u een video-impressie van een ritje in het ANWB Automaatje

Wilt u meer weten? U kunt Tom in de buurt bellen via telefoonnummer 088-9004567, of laat de wijkcoach contact met u opnemen door het contactformulier in te vullen.

Reserveren in Alphen aan den Rijn
  • Bel met onze planners op maandag t/m vrijdag tussen 09.00-12.00 uur via: 06-15441813. Dit nummer is speciaal voor als u een vraag heeft of een ritje wilt reserveren. Boeken kan alleen via dit nummer.
  • Kijk hier voor de flyer ANWB AutoMaatje Alphen aan den Rijn
Reserveren in Kaag en Braassem 
  • Bel met onze planners op maandag t/m vrijdag tussen 09.00-11.00 uur via: 06-10081047 . Dit nummer is speciaal voor als u een vraag heeft of een ritje wilt reserveren. Boeken kan alleen via dit nummer.
  • Klik hier voor de flyer ANWB AutoMaatje Kaag en Braassem.
 

Ik wil helpen als vrijwilliger

Word vrijwilliger