Als gevolg van de coronamaatregelen zijn tot 6 april onze gebouwen voor publiek gesloten en gaan onze activiteiten op locatie niet door. Zie voor meer info: www.tomindebuurt.nl/corona

Als gevolg van de coronamaatregelen zijn tot 6 april onze gebouwen voor publiek gesloten en gaan onze activiteiten op locatie niet door. Zie voor meer info: www.tomindebuurt.nl/corona

Alphen a/d RijnKaag en BraassemNieuwkoop

Inzet (Participatiewet)

Op basis van uw mogelijkheden, talenten en kennis begeleidt Tom in buurt inwoners met een Participatiewet-uitkering naar passend vrijwilligerswerk. Het doel is het verbeteren van uw maatschappelijke inzetbaarheid. Het kan gaan om meedoen, sociale activering of het verrichten van een tegenprestatie.

Meedoen
Meedoen is vrijblijvend en laagdrempelig. U komt bijvoorbeeld naar het wijkcentrum om een kopje koffie te drinken. Doel hiervan is om even uit huis te zijn of onder de mensen te komen.

Sociale activering
Sociale activering gaat over het versterken van uw vaardigheden, waardoor u bijvoorbeeld aan kunt aansluiten bij een activiteit of ergens meehelpt als vrijwilliger. Met uw wijkcoach maakt u daar samen afspraken over. De gemeente ziet er op toe of de afspraken worden nagekomen.

Tegenprestatie
De Tegenprestatie is een maatschappelijke plicht waarbij het gaat om het verrichten van een sociaal nuttige activiteit.  U gaat bijvoorbeeld meerdere dagen per week vrijwilligerswerk doen  bij een organisatie of vereniging. Tom in de buurt bepaalt samen met u welk vrijwilligerswerk u gaat doen. De gemeente ziet er op toe dat de afspraken worden nagekomen.

 

Ervaringsverhaal

"Ik ontvang een bijstandsuitkering waardoor ik uitgenodigd ben bij de gemeente Alphen aan den Rijn, bij het Serviceplein. Tijdens dit gesprek hebben we besproken welke dingen ik nog zou kunnen doen. Zo ben ik in contact gekomen met een wijkcoach van Tom in de buurt. De gemeente heeft me aangemeld voor sociale participatie. Door het wegvallen van mijn werk en andere bezigheden werd mijn wereld steeds kleiner. Via Tom in de buurt ben ik vrijwilliger geworden bij de Kringloopwinkel. Hier ontmoet ik heel veel verschillende mensen en doe ik leuke contacten op. Ik werk samen met collega's en met elkaar doen we mooi werk voor een ander. "

Uw talenten en kwaliteiten nog beter leren inzetten? En zo nog meer uit uw eigen leven halen? Optimaal gebruik maken van uw eigen kracht?

Meld je hier aan

Meer informatie

Wilt u meer weten? U kunt Tom in de buurt bellen via telefoonnummer 088-9004567, of laat de wijkcoach contact met u opnemen door het contactformulier in te vullen.

Ik wil helpen als vrijwilliger

Word vrijwilliger