Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 11.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul een naam en uw postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 11.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul een naam en uw postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Alphen a/d Rijn

Maatjes

Heeft u behoefte aan meer sociale contacten, of voelt u zich soms eenzaam? Dan kan het maatjesproject wellicht iets voor u betekenen. Samen met een vrijwilliger, het ‘maatje’ gaat u activiteiten ondernemen. Bijvoorbeeld wandelen, winkels bezoeken, een kopje koffie drinken. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon met iemand te praten.

Meedoen
Het doel van het maatjesproject is om te stimuleren dat iedereen kan deelnemen aan de maatschappij. Door een juiste match tussen u en een vrijwilliger, op basis van hobby’s en wensen, wordt dit mogelijk.

Meer maatjesprojecten 
Ter ondersteuning van onze klanten hebben we een algemeen maatjesproject en maatjesprojecten die zich richten op de begeleiding van specifieke doelgroepen, zoals mensen met dementie en mensen met ggz-achtergrond. In alle gevallen gaat het om een luisterend oor en steuntje in de rug.
Zie voor meer info:

Ervaringsverhaal

"Ik ben 76 jaar en ben altijd zeer actief geweest. Helaas hebben lichamelijke klachten mijn wereld verkleind; ik kan niet zo veel meer erop uit gaan. Hierdoorwas ik veel alleen thuis en miste iemand om eens mee te praten of wat leuks te doen. Tom in de buurt heeft mij gekoppeld aan een maatje. Samen hebben we gesprekken over van alles en nog wat en gaan er soms samen op uit, wat leuks doen."

Uw talenten en kwaliteiten nog beter leren inzetten? En zo nog meer uit uw eigen leven halen? Optimaal gebruik maken van uw eigen kracht?

Meld je hier aan

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Bellen kan met het algemene telefoonnummer van Tom in de buurt: 088-90004567, of laat de wijkcoach contact met u opnemen via het contactformulier.    

Ik wil helpen als vrijwilliger

Word vrijwilliger