Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 11.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul een naam en uw postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 11.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul een naam en uw postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Alphen a/d Rijn

TomBus

Samen erop uit is vaak gezelliger dan alleen. Tom in de buurt organiseert uitjes voor oudere inwoners. De TomBus rijdt u naar de plek van bestemming en weer terug.

Elke maand zijn er (nieuwe) uitjes

Iedere maand verschijnt er een nieuwsbrief met het maandprogramma en alle mogelijkheden waar u uit kan kiezen. Als u deze nieuwsbrief wilt ontvangen kunt u zich daarvoor opgeven door met ons te bellen of een e-mail te sturen.

Aanmelden voor een uitje

  • De TomBus is op werkdagen bereikbaar tussen 9.00 en 13.00 uur via 06 – 15 66 80 20 en tombus@tomindebuurt.nl.

Geef bij het opgeven uw naam en adres op, of u samen met iemand wilt gaan en of u een hulpmiddel, zoals een rollator, meeneemt. Als u zich aanmeldt bent u nog niet zeker van een plek. Wij laten u uiterlijk een dag van tevoren tussen 9.00 uur en 12.00 uur telefonisch weten of het uitje door zal gaan en of u mee kunt.

Vaste ritten

  • Iedere woensdag rijdt de TomBus bijvoorbeeld naar de Aarhof zodat passagiers hier hun boodschappen kunnen doen.
  • Elke donderdagochtend rijdt de TomBus naar zwembad de Hoorn zodat deelnemers hier kunnen zwemmen.

Ervaringsverhaal

"Ik ben gelukkig nog gezond en beweeg mij vrij goed, maar autorijden dat durf ik niet meer goed op mijn leeftijd. Wel ga ik nog steeds graag op stap en ben graag onder de mensen. De TomBus is voor mij een mooie gelegenheid om gebruik te maken van vervoer en tegelijkertijd samen met andere mensen iets te ondernemen. Ik rij vaak mee om boodschappen te doen, dat vind ik alleen zo saai. Nu is dat gezelliger. Tijdens de rit ontmoet je mensen en maak je een praatje. Ik ben laatst ook mee geweest uit eten. De combinatie van vervoer en samen iets doen bevalt mij erg goed."

Uw talenten en kwaliteiten nog beter leren inzetten? En zo nog meer uit uw eigen leven halen? Optimaal gebruik maken van uw eigen kracht?

Meld je hier aan

Meer informatie

Wilt u meer informatie? Bel met het algemene telefoonnummer van Tom in de buurt: 088-90004567 of laat een wijkcoach contact met u opnemen via het contactformulier.      

Ik wil helpen als vrijwilliger

Word vrijwilliger