Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 11.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Druk op de roze chatknop rechtsonder. Chatten kan anoniem en is gratis.

Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 11.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Druk op de roze chatknop rechtsonder. Chatten kan anoniem en is gratis.

Alphen a/d Rijn

TomBus


Samen erop uit is vaak gezelliger dan alleen. Tom in de buurt organiseert uitjes en activiteiten voor oudere inwoners. De TomBus rijdt u naar de plek van bestemming en weer terug.

Vaste ritten

De TomBus heeft vaste ritten.

  • Iedere woensdag rijdt de TomBus bijvoorbeeld naar de Aarhof zodat passagiers hier hun boodschappen kunnen doen.
  • Elke donderdagochtend rijdt de TomBus naar zwembad de Hoorn zodat deelnemers hier kunnen zwemmen.

Uitjes

Daarnaast is er een wisselend programma. Iedere maand verschijnt er een nieuwsbrief met het maandprogramma en alle mogelijkheden waar u uit kan kiezen.  Geef u op voor de nieuwsbrief om het programma van uitjes te ontvangen.

Aanmelden voor een uitje

  • Bel met de TomBus. De TomBus is op werkdagen tussen 9.00 uur en 12.00 uur (behalve op woensdag) telefonisch bereikbaar via 06-15 66 80 20.
  • U kunt uzelf ook aanmelden via het algemene Tomnummer 088-900 4567. Hier kunt u tijdens kantooruren terecht.
  • U kunt zich daarnaast ook aan- of afmelden door te mailen naar tombus@tomindebuurt.nl.

Geef bij het opgeven uw naam en adres op, of u samen met iemand wilt gaan en of u een hulpmiddel, zoals een rollator, meeneemt.
Wij laten u uiterlijk een dag van te voren tussen 9.00 uur en 12.00 uur telefonisch weten of het uitje door zal gaan en of u mee kunt.
Als u zich aanmeldt, dan bent u nog niet zeker van een plek. U hoort dat een werkdag van tevoren.

Ervaringsverhaal

"Ik ben gelukkig nog gezond en beweeg mij vrij goed, maar autorijden dat durf ik niet meer goed op mijn leeftijd. Wel ga ik nog steeds graag op stap en ben graag onder de mensen. De TomBus is voor mij een mooie gelegenheid om gebruik te maken van vervoer en tegelijkertijd samen met andere mensen iets te ondernemen. Ik rij vaak mee om boodschappen te doen, dat vind ik alleen zo saai. Nu is dat gezelliger. Tijdens de rit ontmoet je mensen en maak je een praatje. Ik ben laatst ook mee geweest uit eten. De combinatie van vervoer en samen iets doen bevalt mij erg goed."

Uw talenten en kwaliteiten nog beter leren inzetten? En zo nog meer uit uw eigen leven halen? Optimaal gebruik maken van uw eigen kracht?

Meld je hier aan

Meer informatie

Eens per maand wordt de nieuwsbrief van de TomBus met het maandoverzicht van de uitjes verspreid. Deze vindt u onderaan deze pagina. Ook in het activiteitenoverzicht kunt u zien welke uitjes er zijn per maand. Wilt u meer informatie? Bel met het algemene telefoonnummer van Tom in de buurt: 088-90004567, of laat de wijkcoach contact met u opnemen via het contactformulier.      

Ik wil helpen als vrijwilliger

Word vrijwilliger