Sinds mei kunt u via deze website direct en gratis chatten met een wijkcoach van Tom in de buurt. De roze chatknop staat rechts onderaan op de pagina. Druk hierop, vul uw gegevens in en u kunt chatten. Kijk voor meer informatie over chatten op www.tomindebuurt.nl/chatten-met-de-wijkcoach

Sinds mei kunt u via deze website direct en gratis chatten met een wijkcoach van Tom in de buurt. De roze chatknop staat rechts onderaan op de pagina. Druk hierop, vul uw gegevens in en u kunt chatten. Kijk voor meer informatie over chatten op www.tomindebuurt.nl/chatten-met-de-wijkcoach

‘Deel een lichtje’ raakt en zet aan tot geven

17 dec 2020

Bij team Centrum vindt vandaag de coronaproof Kerst Drive-Thru plaats voor de ‘Deel een lichtje’-actie. Vorige week kregen de genomineerden én nomineerders bericht dat zij gewonnen hebben. “Ik had nooit verwacht dat mijn kinderen dit voor mij zouden doen”, zegt een ontroerde moeder aan de telefoon.

De oproep in november was om Alphenaren te nomineren die voor anderen een lichtje zijn of die te maken hebben met tegenslag en daarom wel een lichtje kunnen gebruiken. Tom in de buurt heeft vijftig kerstpakketten te vergeven, wat mogelijk is dankzij de opbrengst van de Bijna Gratis markten en sponsoring door (lokale) ondernemers.

Geraakt
De nominaties waren ontroerend. Bewoners werden genomineerd omdat ze geen geld hebben om Kerst te vieren, last hebben van de stilte in huis na het overlijden van een partner, alleen zijn of veel tegenslagen hadden afgelopen jaar. Maar ook omdat ze zich ruimhartig inzetten voor een ander of een goede buur zijn. De reacties van mensen die vorige week hoorden dat ze een kerstpakket gaan krijgen, zijn ontroerend. Wijkcoach Leticia Macnack, een van de organisatoren van de Kerst Drive-Thru, is zichtbaar geraakt als ze erover vertelt: “Net had ik nog een mevrouw aan de lijn die van niets wist. Toen ik bevestigde dat er inderdaad iemand was die haar genomineerd had, begon ze te huilen. Van verbazing en uit dankbaarheid. Ze zei: ‘Je weet niet hoe zwaar ik het heb gehad’. Dat we met deze actie waardevol kunnen zijn voor deze mensen, ja, dat raakt me!”

Geven doet geven
Ook het whatsappbericht dat Leticia van een bewoner kreeg na het digitaal rondsturen van de flyer voor de kerstactie was raak. Daarin stond dat de flyer een bewoner aan het denken had gezet. “Diegene werd zich bewust van zijn voorspoed en stond stil bij een ander gezin dat met tegenslag te maken heeft.” De bewoner schonk het gezin een weekje weg met de kerst om van elkaar en de rust te kunnen genieten in een andere omgeving. “Dat alleen al het delen van de flyer ervoor zorgt dat mensen hun lichtje delen. Heel bijzonder en mooi vind ik dat.”

Happy
Terwijl Leticia dit enthousiast vertelt, sluit wijkcoach Shervienne Marshall aan. Zij is initiatiefnemer van de Kerst Drive-Thru en de succesvolle Drive-Thru’s voor de Bijna Gratis markt en de Dag van de Mantelzorg. “Zo leuk om te horen dat mensen hier happy van worden. Daar doen we het voor!” Ze zijn blij dat ze met deze acties vanuit Tom in de buurt van betekenis kunnen zijn. Bijna in koor zeggen ze bescheiden: “En dat doen we niet alleen, maar samen met andere wijkcoaches, vrijwilligers, lokale ondernemers en instellingen”.

Deel dit bericht via

Terug naar nieuwsoverzicht