Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 09.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul jouw naam en postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 09.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul jouw naam en postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Kijk eens om…

24 sep 2021

Van 30 september tot 7 oktober 2021 is er weer de landelijke week tegen de eenzaamheid. Eenzaamheid is een maatschappelijk probleem, ook in Alphen aan den Rijn. De coronacrisis heeft het voor burgers niet eenvoudig gemaakt om iets te ondernemen. Des te belangrijker is het om, nu het weer kan, eens om eens naar elkaar (om) te kijken.

Nodig eens iemand uit voor een kopje koffie
Het Netwerk Eenzaamheid Alphen aan den Rijn start de Week tegen de Eenzaamheid met de actie ‘Kijk eens om…’ Met behulp van een set van vier kaarten met aansprekende foto’s en teksten worden Alphenaren uitgenodigd om met iemand een kopje koffie te drinken. Met de koffiekaart kunnen twee personen gratis koffiedrinken op diverse locaties. Wethouder Han de Jager opent de bij de Week tegen Eenzaamheid in Alphen door deze set met kaarten in ontvangst te nemen.

Gratis rondvaart
Alphenaren kunnen tijdens de week genieten van een gratis een rondvaart op de Rijn. Aanmelden kan bij het Gilde, tel 0172 242232 op maandag, dinsdag en woensdag van 13.30 uur tot 15.30 uur en donderdag en vrijdag van 10.00 tot 12.00 uur. Of per e-mail: info@brugwachtertjeaandenrijn.nl.

Veel meer activiteiten
Tijdens de Week zijn er meer activiteiten. Op de websites van de deelnemers aan het netwerk Eenzaamheid vindt u informatie over de activiteiten van 30 september tot en met 7 oktober 2021.

Tentoonstelling
Bij de aftrap van deze week is een fototentoonstelling van Alphenaren die met eenzaamheid te maken hebben te zien. Deze fototentoonstelling reist door de gemeente en is komend jaar op meer plekken in Alphen aan den Rijn te zien.

Netwerk Eenzaamheid
Het Netwerk Eenzaamheid Alphen aan den Rijn bestaat uit: Diaconie de Goede Bron, Stichting de Blije Wijk Edelstenenbuurt, Boost, RK-parochie Heilige Thomas, Overleg Samenwerkende Organisaties ouderen (OSO), Parkvilla, Go! voor jeugd, Bibliotheek Rijn en Venen, Theater Castellum, Wijkcentrum Swaenswijk, Gilde Alphen aan den Rijn, PKN-gemeente de Lichtkring, Alphen beweegt, Comité leuke dingen en Tom in de buurt.

Deel dit bericht via

Terug naar nieuwsoverzicht