Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 11.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul een naam en uw postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 11.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul een naam en uw postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Maatjes gezocht voor mensen met dementie

5 apr 2021

Tom in de buurt is in Alphen op zoek naar maatjes. Vrijwilligers die met mensen met geheugenproblemen bijvoorbeeld een kopje koffie drinken of wandelen.

In de huidige tijd van maatregelen om het corona-virus te beperken, merkt iedereen dat er minder mogelijk is. Geen vereniging, geen visite of verjaardag, maar thuisblijven of in kleine kring contacten onderhouden. Huishoudens met mensen met dementie hebben daar veel hinder van en kunnen extra ondersteuning gebruiken. Wat kunt u voor hen betekenen?

Vrijwilligers gezocht
Tom in de buurt krijgt regelmatig verzoeken binnen om een maatje te koppelen aan iemand die nog zelfstandig woont en te maken heeft met dementie.  Ook horen we van mantelzorgers (partner, buren, kinderen) dat zij behoefte hebben aan wat tijd voor zichzelf met daarbij de zekerheid dat hun naaste niet alleen is en in vertrouwd gezelschap. We willen daar graag iets in betekenen en werven vrijwilligers (‘maatjes’) speciaal om te kunnen matchen aan de medemens die te maken heeft met dementie.

Wat doet u een maatje?
Een ‘maatje’ is een vrijwilliger die samen met een inwoner die daar behoefte aan heeft, activiteiten gaat ondernemen. Bijvoorbeeld wandelen, winkels bezoeken, een kopje koffie drinken. En zo zijn er nog veel meer mogelijkheden. Het is natuurlijk ook mogelijk om gewoon met iemand te praten. Kijk voor meer informatie: Maatjes — Tom in de buurt

Training
Maatjes die we koppelen aan mensen met dementie bieden we een training. Een specialist ​op het gebied van dementie vertelt u meer over dementie. Daarnaast kunt u erop rekenen dat Tom in de buurt u steunt en begeleidt in het maatje-zijn. 

Coronaverantwoord
Op dit moment zijn er in verband met corona veiligheidseisen. Wij kunnen u daarover infomeren, vertellen waar u rekening mee dient te houden en wat wel kan.

Spreekt u dit aan?
Wilt u iets betekenen voor mensen met dementie in coronatijd en ook daarna? Heeft u een moment in de week over om u hiervoor in te zetten? Neemt u dan contact met ons op via het algemene nummer van Tom in de buurt: 088-9004567 en vraag naar Ada Verdegaal of Leonie van de Graaf. Of stuur een e-mail naar team.noord@tomindebuurt.nl 

Deel dit bericht via

Terug naar nieuwsoverzicht