Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 09.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul jouw naam en postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 09.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul jouw naam en postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Mantelzorgcompliment aanvragen nu mogelijk

31 mei 2022

Vanaf woensdag 1 juni 2022 is het mogelijk voor jonge en volwassen mantelzorgers om een mantelzorgcompliment aan te vragen. Dit is mogelijk via www.mantelzorgcompliment.tomindebuurt.nl.

Mantelzorgers zijn onmisbaar en ontzettend waardevol. Als mantelzorger zorg je dagelijks of wekelijks, vaak langdurig, voor iemand in de omgeving. Bijvoorbeeld een familielid, vriend of buur die ziek of hulpbehoevend is of een beperking heeft. De gemeenten Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en Kaag en Braassem waarderen de inzet van mantelzorgers enorm. Daarom zetten deze gemeenten mantelzorgers, via Tom in de buurt, ieder jaar in het zonnetje: met een mantelzorgcompliment.

Ook voor jonge mantelzorgers

Ben jij 6 tot en met 17 jaar en is er bij jou thuis iemand lang ziek, gehandicapt, verslaafd, in de war of depressief? Maak je je daarover vaak zorgen? Moet je thuis vaak meehelpen? Of zorg je vaak voor je familielid? Dan ben jij een jonge mantelzorger. Ook jonge mantelzorgers worden in het zonnetje gezet met een mantelzorgcompliment.

Voorwaarden en aanvragen

Zorg jij langdurig en onbetaald voor een ander (langer dan 3 maanden, meer dan 8 uur per week)? Dan kun jij het mantelzorgcompliment aanvragen. Het mantelzorgcompliment bestaat uit een geldbedrag. De hoogte van dit geldbedrag is afhankelijk van het aantal aanvragen en wordt begin november bekend gemaakt via www.tomindebuurt.nl. Jonge mantelzorgers van 6 tot en met 17 jaar ontvangen het mantelzorgcompliment in de vorm van een (digitale) bioscoopbon t.w.v. € 10,-.

Je kunt het mantelzorgcompliment aanvragen van 1 juni 2022 tot en met 14 oktober 2022 via www.mantelzorgcompliment.tomindebuurt.nl. Je leest hier ook de precieze voorwaarden.

Naar www.mantelzorgcompliment.tomindebuurt.nl

Hulp bij het aanvragen of vragen?

Bel naar Tom in de buurt: 088 900 4567 of stuur een e-mail naar mantelzorgcompliment@tomindebuurt.nl.

Deel dit bericht via

Terug naar nieuwsoverzicht