Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 09.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul jouw naam en postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 09.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul jouw naam en postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Online scholingsaanbod

Tom biedt het volgende (gratis) online scholingsaanbod.

 1. Eenzaamheid herkennen en wat kan ik voor de ander betekenen die zich eenzaam voelt
  In deze training van Humanitas leert u wat u kan betekenen voor iemand die zich eenzaam voelt.
 2. Ouderenmishandeling en wat kan ik als vrijwilliger betekenen
  Met behulp van deze informatie van Movisie leert u wat u kunt doen als vrijwilliger als u zich opeens zorgen maakt.
 3. Aan de slag als maatje
  Als maatje biedt u persoonlijk contact en wilt iemand tijdelijk ondersteunen. Dit levert ook uitdagingen op, want waar liggen de grenzen? In de training van PEP Den-Haag krijgt u tips hoe u een goede gesprekspartner kunt zijn.
 4. Dementievriendelijk als vrijwilliger
  Bent u vrijwilliger en komt u regelmatig in contact met mensen met dementie? In deze training van Samendementievriendelijk leert u hoe u goed met hen omgaat in verschillende situaties.
 1. Echt contact maken
  In deze training leert u aan de hand van vragen, afbeeldingen en films meer over het 1-op-1 contact met een klant, hoe het verbeterd kan worden maar ook wat er mis kan gaan. 
 2.  Omgaan met agressie
  Om goed te kunnen functioneren als vrijwilliger is het belangrijk om u veilig en vertrouwd te voelen tijdens uw vrijwilligerswerk. Heeft u te maken met agressie dan is de kans groot dat u zich niet meer veilig voelt. Deze training is van Learnit en is te downloaden als PDF. 
 3. Empowerment
  Hoe kunt u een ander steunen? Zit u achterop de tandem en trapt u mee als ondersteuning of zit u voorop en stuur u? Of zet u de versnelling een tandje hoger, waardoor het te zwaar wordt? Ontdek het tijdens deze training van Humanitas.
 4. Omgaan met emoties
  Kunt u goed emoties herkennen en weet u hoe u hiermee om kunt/moet gaan? In deze e-learning van Humanitas leert u wat emoties zijn, hoe u ze kunt herkennen en hoe u ermee om kunt gaan.