Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 09.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul jouw naam en postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 09.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul jouw naam en postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Online trainingen ‘Omgaan met corona’ en Mindfulness

Veel mensen ervaren door de dreiging van het coronavirus gevoelens van stress en onveiligheid. Om hier direct op in te spelen biedt Tom in de buurt online trainingen aan zoals ‘Omgaan met coronastress’ en ‘Mindfulness’.  

Omgaan met coronastress

In deze training wordt stilgestaan bij de vraag waar goede informatie te vinden is en wordt ingezoomd op acceptatie. Daarnaast wordt een toolkit geboden met verschillende psychologische technieken die kunnen helpen om minder coronastress te ervaren. Waaronder: ontspannen, afleiding zoeken, emoties uiten, contact houden met de omgeving, in beweging  blijven, structuur aanbrengen en positiviteit.  

Mindfulness
De training Mindfulness is een aandachttraining. Focus is op het ‘hier-en-nu leven’. Daarnaast gaat het om het accepteren van dat wat er is en het opmerkzaam zijn zonder te oordelen.  De training is opgedeeld in zes sessies, één voor elke week. Ten eerste wordt de automatische piloot besproken, vervolgens de ademhaling, gedachten, gevoelens, geluiden en aandacht voor jezelf. Elke sessie wordt begeleid door informatie, meditaties en oefeningen voor het dagelijks leven. Bij de laatste stap in de afsluiting vind je alle meditaties op een rij.   

Gratis en flexibel
Deze trainingen zijn samengesteld door experts, evidenced-based en hebben een hoge waardering. Meerdere trainingen worden in meerdere talen aangeboden. Belangstellenden kunnen gratis deelnemen en de training online thuis zelfstandig doen op een moment dat het uitkomt doen. Er vindt online ondersteuning door een professional plaats.   

De trainingsprogramma zijn gratis en thuis in eigen tempo te volgen. Belangstellenden kunnen het contactformulier invullen of contact opnemen met hun wijkcoach.