Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 11.00 en 15.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul een naam en uw postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 11.00 en 15.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul een naam en uw postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Online trainingen? Vooral doen!

13 jul 2021

Debora vond een online training aanvankelijk onzin. “Dat ze mij via zo’n training gaan vertellen wat ik moet doen en mij advies gaan geven. Wie zegt dat dat helpt?” Toch is ze met wat aanmoediging van haar wijkcoach eraan begonnen en is daar gelukkig mee. “Nu deel ik wat ik geleerd heb zelfs met mijn vriendin en anderen.”  

Ze begon aan de training Acceptatie en volgde daarna het programma AD(H)D voor ouders. “Daar kwamen dingen in voor waar ik echt iets mee kan, zoals de opvoedtips.” Deze past ze nu toe in haar gezin. “Ik kan nu beter in oplossingen denken en een duidelijkere opvoeder zijn. Ik stel meer grenzen en zorg daarmee voor veiligheid. Voor mijn kind en voor mezelf.”  

Ik heb mijn grens verlegd en dat is positief!”

Positiever  
Tijdens de training Acceptatie merkte ze situaties nu makkelijker kon accepteren. Wat eerder niet lukte “Ik neem mijn problemen niet meer mee naar bed, die laat ik er lekker naast staan. Ik kan de dingen beter accepteren zoals ze zijn en kom daardoor minder snel in een negatieve spiraal.”  
Ze zit hierdoor beter in haar vel. “Dit voelt veel fijner, als een stap vooruit. Ik kan ook gemakkelijker delen, ondanks dat ik misschien ook iets negatiefs terugkrijg. En omdat ik meer deel en me kwetsbaarder durf op te stellen, ontvang ik ook meer steun uit mijn omgeving.”  


 
Eigen moment  
Wat ze heel fijn vond, was dat ze de online training op haar eigen tijdstip en gewoon thuis kon doen. “Ook dat je zelf je therapeut in de filmpjes kan kiezen. Van de een komt het beter aan dan van de ander.”  
 
Samen met wijkcoach 
Soms vond ze het lastig om de schrijfopdrachten te doen. “Ik kan het makkelijker zeggen dan opschrijven.” Dus deed ze die opdrachten samen met haar wijkcoach. “Als je een goede band met je wijkcoach hebt, is het ook heel fijn om het samen te doen. Als je iets niet gelijk begrijpt, kan die je verder helpen met de opdracht.”  
 
Grenzen verleggen  
Het volgen van de trainingen heeft haar goed gedaan. Het smaakt naar meer. “Ik heb mijn grens verlegd en dat is positief!” Dus haar tip is: “Vooral doen!”  

Deel dit bericht via

Terug naar nieuwsoverzicht