Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 11.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul een naam en uw postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 11.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul een naam en uw postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Over Tom

Tom in de buurt is een professioneel samenwerkingsverband op het gebied van welzijn en ondersteuning met teams in Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Onze wijkcoaches staan klaar voor mensen met persoonlijke zorgen, zware problematiek en/of uitdagingen in hun woonomgeving. Dankzij de krachtige combinatie van individuele- en groepsbegeleiding, en specialistische ondersteuning, zorgen we samen met de klant voor veerkrachtige inwoners én buurten.


Talent, Ondersteuning en Meedoen

Tom staat voor Talent, Ondersteuning en Meedoen. Wij ondersteunen inwoners van 18 jaar en ouder bij het benutten van hun Talent, zonder dat hiervoor een indicatie nodig is. Dit doen we door het bieden van passende Ondersteuning. De ene keer is dat specialistische begeleiding, de andere keer een tijdelijk steuntje in de rug. Uiteindelijk bereiken we samen het doel: Meedoen. Want een samenleving zijn we met elkaar. 


Waarvoor kan ik bij Tom aankloppen? 

Ieder mens is weleens kwetsbaar. Sommige mensen hebben te maken met scheiding, overlijden of oplopende schulden, anderen kampen met chronische ziekte, dementie, een verstandelijke beperking of psychologische klachten. Hoe verschillend de problematiek ook is, iedereen kan soms behoefte hebben aan professionele ondersteuning. Dan is het fijn om te weten dat u welkom bent bij Tom in de buurt. Onze specialistische wijkcoaches bieden zowel individuele ondersteuning bij complexe problematiek als laagdrempelige groepsactiviteiten om mensen weer te laten meedoen in de samenleving.


Passende ondersteuning

Bij Tom bouwen we voort op ieders eigen talenten. We onderzoeken samen met de klant wat in zijn geval de best passende ondersteuning is. Deze ondersteuning is lokaal en vindt dus plaats in de eigen woonomgeving. Gedurende het traject houdt de klant de regie, om zo zijn eigen veerkracht en talenten te ontdekken én optimaal te benutten.


In de buurt 

Tom in de buurt is actief in drie gemeenten: Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. Onze wijkcoaches vindt u bij u in de buurt. Er zijn 7 gebiedsgerichte teams: 

 • vijf teams in Alphen aan de Rijn:
  • Alphen Centrum
  • Alphen Noord
  • Alphen West
  • Rijnwoude
  • Boskoop, Aarlanderveen en Zwammerdam 
 • een team in Nieuwkoop 
 • een team in Kaag en Braassem 

Hulp bij het voeren van een gesprek

Bij het voeren van een gesprek met een organisatie kan het fijn zijn om iemand te hebben die met u meedenkt en u ondersteunt. U kunt daarvoor gratis gebruik maken van een onafhankelijke cliëntondersteuner via het MEE Servicepunt (T: 088 775 2000, E: info@meezhn.nl).


Vraag of klacht?

Verloopt onze dienstverlening niet zoals gehoopt of verwacht? Heeft u een vraag of klacht over onze dienstverlening? Laat het ons weten. In de flyer Tom Luistert leest u meer over onze klachtenregeling.

Privacy

Tom in de buurt vindt privacy belangrijk. In onze privacyverklaring leest u hoe Tom in de buurt met persoonsgegevens omgaat. Deze verklaring betreft het verwerken van persoonsgegevens volgens de algemene verordening gegevensbescherming (AVG). Daarnaast voldoen wij ook aan de eisen van de Wet Maatschappelijke Ondersteuning

Hier vindt u Tom in de buurt

Zoek op postcode

Ontmoetingscentrum dementie

Alleen op afspraak

Nieuws van Tom

Bekijk al het nieuws

Ik wil helpen als vrijwilliger

Word vrijwilliger