Sinds mei kunt u via deze website direct en gratis chatten met een wijkcoach van Tom in de buurt. De roze chatknop staat rechts onderaan op de pagina. Druk hierop, vul uw gegevens in en u kunt chatten. Kijk voor meer informatie over chatten op www.tomindebuurt.nl/chatten-met-de-wijkcoach

Sinds mei kunt u via deze website direct en gratis chatten met een wijkcoach van Tom in de buurt. De roze chatknop staat rechts onderaan op de pagina. Druk hierop, vul uw gegevens in en u kunt chatten. Kijk voor meer informatie over chatten op www.tomindebuurt.nl/chatten-met-de-wijkcoach

Voor jongeren: plan jouw toekomst

13 feb 2020

Ben of ken je iemand van 17+ die steun kan gebruiken bij het realiseren van plannen en omgaan met verantwoordelijkheden? Aanstaande 3 maart start de training ‘Plan voor jouw toekomst’. Resultaat is dat je steviger in je schoenen komt te staan.

Achtienjarigen krijgen allerlei verantwoordelijkheden waarmee ze voor het behalen van deze leeftijd nog weinig mee te maken hadden. Je moet je bijvoorbeeld verzekeren, je mag stemmen en je wil misschien wel op jezelf gaan wonen. Bij de meeste jongeren staan ouders klaar om je te steunen en van adviezen te voorzien. Maar soms zijn ouders niet in staat om te helpen of wil je liever van iemand anders steun ontvangen. Voor deze jongeren organiseren Tom in de buurt en GO! de training ‘Plan voor jouw toekomst’.

Inhoud training
Bij deze training ga je aan de slag met het plannen van je eigen toekomst! Je bedenkt wat je de komende tijd wil bereiken. Denk hierbij bijvoorbeeld aan welke studie je wil gaan volgen. Of misschien wil je binnenkort wel op jezelf gaan worden, maar heb je geen idee waar te beginnen. Vanuit deze wensen stel je jezelf een doel en wordt vervolgens stap voor stap bekeken wat je nodig hebt om dit doel te bereiken. Wat kun je zelf al doen en waar heb je hulp bij nodig? Wie kan en mag jou hierbij helpen?
Ook komt er een medewerker vanuit het Serviceplein van het jongerenteam meer informatie geven over diverse voorzieningen en regelingen.

Ergens voor gaan
Trainer Corina van Vuuren vertelt: “Zo rond je 18e wordt er eigenlijk van je verwacht dat je een soort plan of idee voor ogen hebt hoe je toekomst eruit gaat zien. Later leer je natuurlijk dat je steeds opnieuw keuzes kunt en moet maken en je plan helemaal niet zo vast omlijnd is, tenminste voor de meeste mensen. Toch is het wel belangrijk om een idee te hebben waar je naartoe wilt, om zo richting te geven aan je leven en een reden te hebben ergens voor te gaan. Dit kan best lastig zijn voor jongeren en jongvolwassenen.” De training ‘Plan voor jouw toekomst’ is een steuntje in de rug.

Zes groepsbijeenkomsten 
De training vindt plaats in een groep. De groep bestaat uit maximaal 8 personen. Je komt 6 keer bij elkaar. Bij de start worden duidelijke afspraken gemaakt over vertrouwelijkheid en veiligheid. Het is helemaal aan jou wat je wel of niet wil vertellen in de groep. Je gaat in de training aan de slag met wat voor jou belangrijk en passend is.

Wanneer
3 maart – 10 maart – 17 maart – 24 maart – 31 maart – 7 april
bijeenkomsten zijn van 19.30 uur tot ongeveer 21.00 uur
Bovendien is in overleg met de groep een terugkomavond na ongeveer 6 tot 8 weken.

Waar
GO, Henry Dunantweg 36 in Alphen aan den Rijn.

Kosten
Geen

Aanmelden

  • Neem contact op met jouw hulpverlener. Of:
  • Jongeren onder de 18 kunnen worden aangemeld bij Sharon Euson van Go voor jeugd. Haar mailadres is: sharon.euson@govoorjeugd.nl
  • Jongeren vanaf 18 kunnen worden aangemeld bij Corina van Vuuren van Tom in de buurt. Haar mailadres is: c.vanvuuren@tomindebuurt.nl

Welke informatie stuur je mee bij aanmelding:

  • Naam, adres, postcode, woonplaats
  • Telefoonnummer
  • E-mailadres
  • Geboortedatum
  • Reden van aanmelding
  • Contactpersoon
  • Bijzonderheden

Deel dit bericht via

Terug naar nieuwsoverzicht