Sinds mei kunt u via deze website direct en gratis chatten met een wijkcoach van Tom in de buurt. De roze chatknop staat rechts onderaan op de pagina. Druk hierop, vul uw gegevens in en u kunt chatten. Kijk voor meer informatie over chatten op www.tomindebuurt.nl/chatten-met-de-wijkcoach

Sinds mei kunt u via deze website direct en gratis chatten met een wijkcoach van Tom in de buurt. De roze chatknop staat rechts onderaan op de pagina. Druk hierop, vul uw gegevens in en u kunt chatten. Kijk voor meer informatie over chatten op www.tomindebuurt.nl/chatten-met-de-wijkcoach

Scholingsaanbod voor vrijwilligers

Tom in de buurt organiseert trainingen voor vrijwilligers in de gemeente Alphen aan den Rijn en Kaag en Braasem. Vrijwilligers zijn ontzettend waardevol voor organisaties en betrokkenen. Met deze scholingen kunnen vrijwilligers hun eigen vaardigheden en kennis verder ontwikkelen.

Natuurlijk vinden wij het leuk als u er ook bij bent. Geef u snel op om een plekje bij een training naar keuze te bemachtigen. Bekijk hieronder rustig de mogelijkheden waar u zich voor kunt aanmelden.

Alle trainingen, scholingen en workshops vinden plaats in: wijkcentrum Kerk en Zanen, De Oude Wereld 57, 2408 NV Alphen a/d Rijn.

Aanmelden
Deelname is gratis!
Vooraf aanmelden is verplicht. Geef u op voor een scholing via vrijwilligers@tomindebuurt.nl onder vermelding van de naam van de scholing.

Vragen
Heb je nog vragen? Stuur een mail naar: vrijwilligers@tomindebuurt.nl Of bel Rianne Hoogeveen 06 39265485 of Carolien Satink 06 41082393.

Aanbod najaar 2020

Najaar 2020 bieden wij twee trainingen aan. Dit zijn fysieke bijeenkomst, die coronaproof zijn. We volgen uiteraard de richtlijnen van het RIVM.

  1. Vinden en binden van vrijwilligers voor vrijwilligersorganisaties
Wanneer27 oktober 2020
Tijd18.30 – 21.30 uur
WaarWijkcentrum Kerk en Zanen, Oude Wereld 51,  Alphen aan den Rijn

In deze interactieve bijeenkomst, gkrijgt u inzichten in het werven en binden van vrijwilligers voor uw organisatie. Tijdens de bijeenkomst oefent u ook met het schrijven van pakkende en passende teksten.
Na afloop van de avond heeft u
– u nieuwe inzichten rondom het werven van vrijwilligers;
– inzicht in verschillende soorten vrijwilligers en wat het beste past;
– heeft u een op maat gemaakte vacaturetekst, die u ter plekke plaatsen op de Vacaturebank
TrainersDeze training wordt verzorgd door Buro Duw.
AantalHet maximaal aantal deelnemers is 20 (maximaal 2 personen per organisatie).
Aanmelden
Aanmelden is verplicht d.m.v een e-mail naar                                                             vrijwilligers@tomindebuurt.nl o.v.v. datum. 
Kosten GEEN2. Niet-pluis geval op 19 of 26 november

Wanneer Er zijn twee mogelijkheden: 19 november 2020 en 26 november 2020  U kiest zelf een datum. Deze training wordt tweemaal aangeboden
Tijd19.30 – 21.30 uur
WaarWijkcentrum Kerk en Zanen, Oude Wereld 51,  Alphen aan den Rijn
Soms maakt u tijdens uw vrijwilligerswerk zorgen over degene waarmee u in contact bent. Uw gevoel geeft aan dat er iets niet klopt, u heeft een niet-pluisgevoel. Dit gevoel kan een signaal zijn van iets waarvoor degene zelf geen hulp vraagt. Voor degene met wie u in contact bent is het van belang dat iemand signalen opmerkt en deze snel worden omgezet in actie. Op die manier is hulp snel geboden. Voor u is het fijn te weten hoe u in zo’n situatie kunt handelen. In de training ‘Niet-pluisgevoel’ wordt aandacht besteed aan het herkennen van problemen en welke stappen u vervolgens kunt zetten. En hoe de opvolging binnen uw organisatie is geregeld of naar wie u kunt verwijzen.
TrainersDeze training wordt verzorgd door WijZijn EVA.
Aantal
Minimaal aantal deelnemers 6 en maximaal aantal deelnemers 12  
Aanmelden Aanmelden is verplicht d.m.v een e-mail naar                                                              vrijwilligers@tomindebuurt.nl o.v.v. datum. 
Kosten GEEN


Ik wil helpen als vrijwilliger

Word vrijwilliger