Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 09.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul jouw naam en postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 09.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul jouw naam en postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Tom in de buurt houdt spreekuur in bibliotheek Rijn en Venen

3 mrt 2022

Als mantelzorger zorg je voor jouw hulpbehoevende naaste, soms kortdurend en soms langdurig. Bij het zorgen kun je vragen hebben als: ‘Hoe zorg ik voor een ander zonder mijzelf hierin te verliezen?’ Of: ‘Welke ondersteuning is er allemaal te verkrijgen?’ Voor deze en alle andere vragen kun je elke maandag tussen 13.30 uur en 14.30 uur terecht op het spreekuur van Tom in de Buurt in de bibliotheek.

Bekijk de spreekuurdatums op de website van bibliotheek Rijn en Venen

Mantelzorgondersteuning door Tom in de buurt

Tom in de buurt wil de mantelzorger goed bereiken en zo passend mogelijk ondersteunen. Vanaf 1 januari 2022 verzorgt Tom in de buurt binnen de Rijnstreek gemeenten (Alphen aan den Rijn, Nieuwkoop en gedeeltelijk in Kaag en Braassem) de mantelzorgondersteuning. Inwoners van deze gemeenten kunnen met al hun vragen op het gebied van mantelzorg terecht bij Tom.

Om mantelzorgers kennis te laten maken met deze ondersteuning, organiseert Tom in de buurt spreekuren in de bibliotheek. Loubna Kassem, mantelzorgmakelaar en Thécla Ammerlaan, mantelzorgconsulente zullen aanwezig zijn om vragen van mantelzorgers te beantwoorden.

Kijken naar wat de mantelzorger nodig heeft

Mantelzorgers moeten naast de zorg vaak veel regelen. Thécla en Loubna bekijken wat de mantelzorger nodig heeft en welke wensen er zijn. ‘Samen brengen we de (zorg)situatie in kaart en bekijken we wat de mantelzorger nodig heeft.’ De vragen die mantelzorgers hebben zijn vaak heel uiteenlopend: ‘Ik wil een middag weg maar wie zorgt er dan voor mijn man/vrouw?’ Of: ‘Bij welke instanties vraag ik zorg aan?’ Deze en veel andere vragen kun je stellen tijdens het spreekuur. ‘Indien nodig maken we een afspraak bij jou thuis of op locatie. Mantelzorgers die voor een ander zorgen, doen dat vaak naast hun werk en sociale leven. Mantelzorgers hebben vaak veel ballen de lucht in te houden en dat is zwaar’, weten zowel Loubna als Thécla. Overbelasting ligt dan op de loer. ‘Wij denken mee over mogelijke oplossingen zodat de mantelzorger meer rust en overzicht ervaart. Wij weten wat het zorgaanbod in de buurt is en welke hulp andere instanties aanbieden. Ons doel is het goed ondersteunen van de mantelzorger, zodat er een juiste balans tussen het leven en het zorgen ontstaat.’

Spreekuur: iedere maandag in bibliotheek Rijn en Venen

Het spreekuur vindt elke maandag plaats in bibliotheek Rijn en Venen van 13.30 tot 14.30. Het spreekuur is gratis en je hoeft je van te voren niet aan te melden. Voor meer info kun je contact opnemen met Tom in de buurt via mailadres: mantelzorg@tomindebuurt.nl

Deel dit bericht via

Terug naar nieuwsoverzicht