Vrijwilligers

Vrijwilligers zijn van onschatbare en blijvende waarde. Vrijwilligerswerk levert voldoening op voor uzelf én voor de mensen die u helpt. En het mooie is: het begint bij wat ú leuk vindt om te doen! Samen kunnen we elkaar daarin versterken. Wij bieden werk- en levenservaring, zingeving, scholing, waardering, verzekering en inspraak.

Bij Tom in de buurt zijn meer dan 500 vrijwilligers actief op allerlei terreinen. Wij kunnen altijd vrijwilligers gebruiken voor bijvoorbeeld ondersteuning bij financiën, gezelschap, wandelen, dagbesteding, taal, administratie en vervoer.

Aanmelden vrijwilligersvacature

Bent u als organisatie op zoek naar een vrijwilliger? Maak dan een vacature aan in onze Vacaturebank.

Vacaturebank

Aanmelden als vrijwilliger

In de Vacaturebank van Tom in de buurt vindt u een overzicht van de actuele vrijwilligersvacatures in Alphen aan den Rijn, Kaag en Braassem en Nieuwkoop. U kunt zich ook aanmelden bij onze Vacaturebank onder het kopje vrijwilligers.

Vacaturebank


WeHelpen 

Wilt u weleens een klusje doen? Mensen eenmalig of structureel ondersteunen? Kijk dan eens op WeHelpen. Deze pagina geeft een overzicht van de activiteiten waarvoor vrijwilligers worden gezocht in Alphen aan den Rijn. U kunt hier ook zoeken op Kaag en Braassem of Nieuwkoop.

WeHelpen


Talentenscan

Weet u niet welk vrijwilligerswerk bij u past, doe dan de Talentenscan.

Vrijwilligersverzekering

Gemeenten hebben voor vrijwilligers een verzekering afgesloten via de VNG.  

Scholingsaanbod vrijwilligers

Tom in de buurt heeft een trainingsaanbod voor vrijwilligers. Wij bieden deze scholing om uw kennis en vaardigheden verder te ontwikkelen. Alle trainingen en workshops worden kosteloos aangeboden en vinden plaats in wijkcentrum Kerk en Zanen.

WORKSHOP EHBO 
Woensdag 9 oktober. Tijd 19.30 – 21.00 uur, Zaal 7, 12 deelnemers
Bij deze workshop komt aan de orde: veiligheid, bot en breuken, brandwonden, het oefenen met verband aanleggen etc. We gaan met name in op de vragen van de vrijwilligers, bijvoorbeeld vrijwilligers van de Tombus of die bij ouderen aan huis komen. (Geen reanimatie). Deze workshop wordt gegeven door het Rode Kruis. 

WORKSHOP GRENZEN STELLEN
Woensdag 16 oktober. Tijd: 10.00 – 11.30: uur. Zaal 8, 12 deelnemers
Gaan klanten weleens jouw grens over binnen je vrijwilligerswerk? Je krijgt praktische handvaten en tips voor jou als vrijwilliger om grenzen te stellen. De workshop wordt gegeven door wijkcoaches Saskia Posthuma en Carolien Satink.

TRAINING ‘GOED OMGAAN MET DEMENTIE’
Woensdag 11 december. Tijd: 14:30 – 16:00 uur. Zaal 8, max 20 personen ‘Samen dementievriendelijk’ geeft deze training. Je leert hoe je goed kunt omgaan en contact kunt maken met mensen met dementie. En hoe je mensen met dementie kunt herkennen. Vervolgens ga je aan de slag met situaties uit de praktijk. Na de training ontvang jij een certificaat!

AANMELDEN
Deelname is gratis! Opgeven verplicht via vrijwilligers@tomindebuurt.nl Heb je nog vragen? Mail vrijwilligers@tomindebuurt.nl Of bel wijkcoach Carolien Satink 06 41082393.

Vertrouwenspersoon Tom-vrijwilligers

Tom in de buurt heeft vertrouwenspersonen voor situaties op de werkvloer. Heeft u onprettige voorvallen gezien of meegemaakt of twijfels over bepaalde zaken? Neem dan contact op met één van onze onafhankelijke vertrouwenspersonen.

Ik wil helpen als vrijwilliger

Word vrijwilliger