Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 11.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul een naam en uw postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 11.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul een naam en uw postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Vrijwilligersverzekering

Gemeenten hebben voor vrijwilligers een verzekering afgesloten bij Centraal Beheer. De vrijwilligersverzekering is een secundaire verzekering. Dit wil zeggen dat een vrijwilliger in eerste instantie de schade bij een eigen verzekering claimt, en wanneer dit niet lukt een beroep kan doen op de vrijwilligersverzekering. Zie voor meer informatie ook de website van de gemeente:

Waarom

Vrijwilligers doen belangrijk werk voor een ander zonder tegenprestatie te verlangen. Daarom is het belangrijk dat juist deze groep mensen goed verzekerd is. Met de VNG Vrijwilligersverzekering zijn vrijwilligers en mantelzorgers verzekerd tegen de meest voorkomende schades.

Wie is er verzekerd?

De VNG Vrijwilligers­verzekering verzekert binnen Europa vrijwilligers en mantelzorgers die werken in of vanuit Nederland. Maar ook maatschappelijke stages van scholieren en vrijwilligerswerk als gemeentelijke tegenprestatie. Uitgezonderd zijn de vrijwilligers en leden van een (voetbal)vereniging die binnen de vereniniging vrijiwlligerswerk, maar dit is geen vrijwilligerswerk volgens de VNG Vrijwilligersverzekering. Lees in de brochure meer over wat er onder de begrippen vrijwilliger, mantelzorger en maatschappelijk stagiair valt. Of bekijk deze video of webpagina.

Basis- en pluspolis

A. de Basispolis

  • ongevallen- en persoonlijke eigendommenverzekering voor vrijwilligers
  • aansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers

B. de Pluspolis

  • aansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen
  • bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering voor vrijwilligers
  • verkeersaansprakelijkheidsverzekering voor rechtspersonen
  • rechtsbijstandsverzekering voor vrijwilligers

Schade … en dan?

  • In geval van schade of een ongeval neemt het bestuur van de vrijwilligers­organisatie contact op met Tom in de buurt om de claim in te dienen.
  • Het schadeformulier (word-bestand) of digitaal formulier kunt u mailen naar Alemke Kerling, a.kerling@tomindebuurt.nl 
  • De schade wordt door Centraal Beheer Achmea rechtstreeks met de benadeelde afgewikkeld.

Meer informatie 
Wilt u als organisatie een beroep doen op deze verzekering? Of heeft u vragen over de verzekering? Neemt u dan contact op met Alemke Kerling, a.kerling@tomindebuurt.nl of telefonisch via 088 900 4567

Documenten

Ik wil helpen als vrijwilliger

Word vrijwilliger