Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 09.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul jouw naam en postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 09.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul jouw naam en postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Week van Respect

29 okt 2021

De gemeente Alphen aan den Rijn heeft het voorkomen en bestrijden van discriminatie hoog op de agenda staan, want in Alphen is geen plaats voor uitsluiting. Samen met iedereen die maatschappelijke verantwoordelijkheid wil nemen, zetten we de gemeente zich in om van de stad een plek te maken waarin we elkaar met respect behandelen, begrip tonen en waar ruimte is voor verschillen. Tom in de buurt spant zich hier vanzelf voor in.

Van 8 tot en met 14 november vindt de nationale Week van Respect plaats. In deze week wordt jong en oud gestimuleerd om samen te zorgen voor een inclusieve samenleving waarbij iedereen meedoet en lastige onderwerpen als religieuze, seksuele en culturele diversiteit, pesten en discriminatie altijd besproken kunnen worden. Respect is namelijk nog nooit zo’n belangrijk thema geweest als de laatste jaren en verdient de volledige aandacht van ons allemaal!

Programma Week van Respect
Van 8 t/m 14 november vinden er in Alphen aan den Rijn diverse activiteiten plaats in het kader van de Week van Respect. Zo vinden er gastlessen plaats over bijvoorbeeld discriminatie en uitsluiting. Staan we tijdens een inspiratiesessie stil bij culturele diversiteit en empathie. Kan je kennis maken met de regenboogalliantie. Is er een Alzheimer-café georganiseerd waar iedereen welkom is met vragen en gaat Alphen Vitaal in gesprek met sportaanbieders over hun maatschappelijke taak. Op 11 november wordt de week afgesloten met David, een prachtig toneelstuk gebaseerd op en geïnspireerd door persoonlijke verhalen van de acteurs en geïnterviewden. Een verhaal over angst, liefde, dapperheid, schuldgevoel en vrijheid. David gaat over trouw zijn aan jezelf, je geloof, je familie en je vrienden. Er zijn maar 40 plekken beschikbaar, dus reserveer snel!

N.B. Alle activiteiten zijn gratis. Aanmelden is wel noodzakelijk.

Zie voor meer informatie de website Alphen Inclusief 

Deel dit bericht via

Terug naar nieuwsoverzicht