Sinds mei kunt u via deze website direct en gratis chatten met een wijkcoach van Tom in de buurt. De roze chatknop staat rechts onderaan op de pagina. Druk hierop, vul uw gegevens in en u kunt chatten. Kijk voor meer informatie over chatten op www.tomindebuurt.nl/chatten-met-de-wijkcoach

Sinds mei kunt u via deze website direct en gratis chatten met een wijkcoach van Tom in de buurt. De roze chatknop staat rechts onderaan op de pagina. Druk hierop, vul uw gegevens in en u kunt chatten. Kijk voor meer informatie over chatten op www.tomindebuurt.nl/chatten-met-de-wijkcoach

Week van Respect van 9 – 15 november

30 okt 2020

Van 9 tot en met 15 november 2020 is het de Week van Respect. Daarbij gaat het om respect voor jezelf, elkaar en de omgeving. Dit jaar staat de gemeente Alphen a/d Rijn met onder andere een videopresentatie, workshops en een online debat stil bij hoe divers wij als samenleving zijn. En wordt het digitaal platform Alpheninclusief gepubliceerd.

Maandag 9 november

Videopresentatie respect

In deze video vertellen de burgemeester, wethouder De Jager, een aantal raadsleden,  een aantal kindercollege- en raadsleden, twee inwoners en twee vertegenwoordigers van Alphense organisaties wat respect voor hun betekent en waarom zij inclusie belangrijk vinden.

Workshop: hoe ben je LHBTI+ sensitief?
Door Eveline van der Putte en Herman Boers

In deze interactieve en afwisselende workshop gaan we in op de specifieke situatie van – vooral oudere-LHBTI+-ers. Wat weet u hier eigenlijk echt van af? En wat kunt u doen om de aandacht voor seksuele- en genderdiversiteit te vergroten? U krijgt hiervoor praktische tips en handvatten van ons. Zoals Roze 50+, Tour d’Amour en de Roze 50+ Toolkit. U gaat beter geïnformeerd over LHBTI+-ers naar huis. Na afloop ontvangt u een digitale goody bag met informatie, instrumenten en mogelijkheden om morgen mee aan de slag te gaan. Voor aanmelden ga naar Training LHBTI+ sensitief, respect voor elkaar.

Dinsdag 10 november

Inspiratiesessie Anders kijken | Hoe ben jij cultuursensitief?
Jij bent niet zoals die anderen

Soms kunnen goed bedoelde intenties uitmonden in onbegrip, pijn of verdriet bij de ander. Wat betekent cultuursensitief zijn en in hoeverre leeft dit bij jezelf of een ander?
In deze online inspiratiesessie neemt Kasuaris je mee in haar kijk op cultuursensitiviteit. Hoe sta je hierin en wat kun je doen om hier bewust van te blijven?

Voor meer informatie en aanmelden ga naar de link: Anders kijken. Aanmelden kan tot uiterlijk 7 november

Donderdag 12 november

Lancering digitaal platform Alpheninclusief

Op donderdag 12 november, vanaf 15.00 uur, zullen Stichting iDb en lokale partners de website Alpheninclusief lanceren. Dat zal gebeuren tijdens een digitale netwerkbijeenkomst waarvoor geïnteresseerde organisaties en burgers zullen worden uitgenodigd om mee te praten en mee te denken over hoe het platform kan worden ingezet om non-discriminatie en inclusie te bevorderen. Tevens vertelt gemeente Alphen aan den Rijn hoe zij het inclusiebeleid vorm geeft.

De website is onderdeel van het programma ‘Exclusief voor Inclusief’, een initiatief van Stichting iDb om aandacht te vragen voor aansprekende en inspirerende initiatieven die door verschillende partijen worden ontplooid om van Alphen aan den Rijn een inclusieve en veilige stad te maken.

Voor meer informatie en aanmelden ga naar Lancering Alphenincusief.nl 

Deel dit bericht via

Terug naar nieuwsoverzicht