Sinds mei kunt u via deze website direct en gratis chatten met een wijkcoach van Tom in de buurt. De roze chatknop staat rechts onderaan op de pagina. Druk hierop, vul uw gegevens in en u kunt chatten. Kijk voor meer informatie over chatten op www.tomindebuurt.nl/chatten-met-de-wijkcoach

Sinds mei kunt u via deze website direct en gratis chatten met een wijkcoach van Tom in de buurt. De roze chatknop staat rechts onderaan op de pagina. Druk hierop, vul uw gegevens in en u kunt chatten. Kijk voor meer informatie over chatten op www.tomindebuurt.nl/chatten-met-de-wijkcoach

Week van Respect

4 nov 2019

Respect voor uzelf, elkaar en uw omgeving; daar draait het om in de Week van Respect van 4 tot en met 10 november. In de gemeente Alphen aan den Rijn zijn deze week activiteiten bij onder de gemeente en Tom in de buurt. Kom kijken, doe mee!

Met speciaal lesmateriaal, gastlessen en activiteiten vraag de gemeente aandacht voor het onderwerp. Doel hiervan is zichtbaar maken hoe iedereen een bijdrage kan leveren aan een omgeving waarin u zich thuis voelt en geaccepteerd wordt zoals u bent, ongeacht afkomst, geloofsovertuiging, sekse of huidskleur. 

Ambassadeurs
Burgemeester Liesbeth Spies, wethouders Han de Jager en Gert-Jan Schotanus en raadslid Erik van Zuylen zijn ambassadeurs van de Week van Respect. Zij geven deze week diverse gastcolleges op scholen. Burgemeester Liesbeth Spies en wethouder Han de Jager gaan ook in gesprek met LHBTI-jongeren. BOOST bespreekt het thema respect in verschillende jongerengroepen in de wijken.

Voor inwoners
Tijdens de Week van Respect start het project ‘De buurt is de plek’ waarbij de inwoners en organisaties in de Planetenbuurt in gesprek gaan om de leefbaarheid te vergroten. Ook start het project ‘LHBTI Ouderen in Alphen aan de Rijn, sterker en bekender’. Hierbij gaan ouderen en zorgprofessionals op uitnodiging in gesprek over welke ondersteuning helpt.

Voor professionals
Voor professionals zijn er verschillende workshops zoals LHBTI-sensitief zijn, omgaan met radicalisering en eenzaamheid bij statushouders. Ook is er een netwerkbijeenkomst diversiteit voor inwoners en professionals om elkaar te leren kennen. Medewerkers van de gemeente worden getraind om signalen van uitsluiting te herkennen en ondersteuning te bieden.

Inloop programma
Maandag t/m vrijdag:
Videopresentatie in winkelcentrum De Aarhof: Love has no labels (opening maandag 4 november 13.00 uur). 

Woensdag t/m vrijdag:
Fototentoonstelling in het gemeentehuis: Face it.

Maandag 4 november
13:30 – 17:00 uur op het Rijnplein: Ervaar hoe het is om van een Wmo-hulpmiddel, zoal een scootmobiel afhankelijk te zijn. 
13:00 – 15:00 uur wijkcentrum De Ridder: Open inloop Tom in de Buurt; onder het genot van een kopje koffie of thee gesprekken met elkaar voeren over respect. 
16:00 – 17:30 uur in het gemeentehuis: Workshop kompas voor initiatief; hoe ga je respectvol om met een initiatief en volwaardig het gesprek met elkaar aan binnen een divers speelveld en verschillende belangen. Uitkomst is een symbool voor inclusie! 

Dinsdag 5 november
10:00 – 15:00 uur op het Rijnplein: Ervaar waar iemand met beperkingen tegen aan loopt en waarom oma het fietsen op een driewielfiets zo moeilijk vindt.

Woensdag 6 november
13:00 – 15:00 uur in wijkcentrum De Ridder: Open inloop Tom in de Buurt; onder het genot van een kopje koffie of thee gesprekken met elkaar voeren over respect.

Donderdag 7 november
15:00 – 17:30 uur in het gemeentehuis: Netwerkbijeenkomst diversiteit voor inwoners en professionals om elkaar te leren kenen.


Deel dit bericht via

Terug naar nieuwsoverzicht