Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 11.00 en 15.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul een naam en uw postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 11.00 en 15.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul een naam en uw postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Van 1 t/m 8 oktober: Week tegen Eenzaamheid

22 sep 2020

Tijdens de Week tegen Eenzaamheid (van 1 t/m 8 oktober) organiseert het Netwerk Eenzaamheid in Alphen aan den Rijn extra activiteiten. Deze activiteiten zijn gericht op het ontmoeten en verbinden van Alphenaren. Thema van de week is: ‘Hé, jou ken ik nog niet’.

Alle deelnemers organiseren tijdens de week tegen Eenzaamheid activiteiten. Bijvoorbeeld koffieochtenden, spelletjesmiddagen en bingo. Maar ook sportactiviteiten, samen wandelen, dating, samen koken en eten. Wat er allemaal mogelijk is, is te zien in de folder.

Tentoonstelling
De aftrap van deze week vindt plaats in de Bibliotheek met een fototentoonstelling van Alphenaren die met eenzaamheid te maken hebben. Deze fototentoonstelling is een jaar lang op verschillende plekken in Alphen aan den Rijn te zien.

Praktische tips
Het Netwerk wil tijdens deze week eenzaamheid onder de aandacht brengen. Eenzaamheid is je niet verbonden voelen. Je ervaart een gemis aan een hechte, emotionele band met anderen. Of je hebt minder contact met andere mensen dan je wenst.
Ook heeft het netwerk allerlei praktische tips om eenzaamheid te voorkomen, zoals:

  • Blijf energie stoppen in je relaties, blaas oude vriendschappen nieuw leven in.
  • Zorg dat je in prettig gezelschap blijft. Heb het over verschillende onderwerpen en vraag ook naar de ander.
  • Zorg dat je elkaar blijft opzoeken, ook als dat niet meer zo gemakkelijk gaat.
  • Blijf leuke dingen doen zo lang dat gaat, kom uit je comfortzone!
  • Zorg voor een gevarieerd netwerk. Vriendschappen die ontstaan vanuit een gezamenlijke interesse of hobby houden vaak langer stand en zijn leeftijdoverschrijdend.
  • Word actief op sociale media. Juist omdat je het vanuit huis kunt doen, is dat voor ouderen een ideale manier om contacten in stand te houden.

Netwerk Eenzaamheid
Samen een bijdrage te leveren aan het bespreekbaar maken, voorkomen en verminderen van eenzaamheid in Alphen aan de Rijn. Dat is het doel van het Netwerk Eenzaamheid. In dit Alphens netwerk werken de volgende organisaties samen: Wijkdiaconie de Goede Bron, Stichting de Blije Wijk Edelstenenbuurt, BOOST, RK-parochie Heilige Thomas, Overleg Samenwerkende Ouderorganisaties OSO, Parkvilla, GO4Jeugd, Bibliotheek, Theater Castellum, Wijkcentrum Swaenswijk, Gilde Alphen aan den Rijn, PKN gemeente de Lichtkring, Alphen Beweegt, Comité leuke dingen en Tom in de buurt.

Deel dit bericht via

Terug naar nieuwsoverzicht