Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 09.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul jouw naam en postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Op werkdagen geven wijkcoaches via de chat tussen 09.00 en 17.00 uur direct antwoord op vragen. Maak daar gebruik van! Vul jouw naam en postcode in en de chat kan beginnen. Chatten kan anoniem en is gratis.

Welkom, maar houd u aan de coronamaatregelen

16 nov 2021

Om het virus in te dammen hebben we te maken met strengere corona-maatregelen, die gevolgen kunnen hebben voor onze ondersteuning van klanten en onze activiteiten. U bent en blijft van harte welkom bij Tom in de buurt, maar we willen dat dit veilig gebeurt uw en onze veiligheid. Hieronder een samenvatting.

Houd u aan de basismaatregelen
Allereerst willen we iedereen op het hart drukken zich aan de de basisregels te houden: 

 • Bij klachten: blijf thuis en laat je testen bij de GGD, ook als u al gevaccineerd bent. 
 • Is iemand in uw huishouden positief getest op corona dan moeten alle huisgenoten in quarantaine. 
 • Houd 1,5 meter afstand van anderen.  
 • Geef andere mensen geen hand.
 • Was vaak en goed uw handen. 
 • Hoest en nies in uw elleboog. Zorg voor frisse lucht ‚Äčop kantoor.

Afspraken
Afspraken met klanten zetten we waar mogelijk om naar (beeld)bellen, uit veiligheid voor klant en wijkcoach. Waar dat niet mogelijk is, wordt anderhalve meter afstand in acht genomen.

Activiteiten
Activiteiten laten we waar mogelijk doorgaan. Waarbij we in verbrand met de veiligheid wel anderhalve meter aanhouden en een mondkapje gedragen. Het mondkapje mag af wanneer u zit. Hoewel we niet hoeven te placeren is het verstandig onnodig loopverkeer te voorkomen.

Geen coronacheckapp/ toegangsbewijs 

 • Tom in de buurt vraagt op dit moment wij geen coronatoegangsbewijs op onze locaties en voor activiteiten. Ook vragen wij niet naar de vaccinatiestatus van klanten, vrijwilligers of medewerkers.
 • De buurtcentra van Participe vragen ook geen coronatoegangsbewijs.
 • Deelnemers die in het buurthuis/wijkcentrum aan een activiteit deelnemen, kunnen daarbij een kopje koffie of theedrinken zonder een bewijs te overleggen. Dit hoort bij de activiteit.
 • Ontmoetingsactiviteiten voor specifieke doelgroepen, zoals kaarten, biljarten, gamen of vergaderingen, kunnen zonder het overleggen van een coronatoegangsbewijs plaatsvinden in het buurthuis. 

Wel een coroncheck/toegangsbewijs

 • In de buurtcentra is wel een coronatoegangsbewijs nodig als zij een evenement organiseren
 • Ook bij sportbeoefening voor 18+ en activiteiten op het gebied van kunst en cultuur (bijvoorbeeld; zang, dans, toneel, muziekles en schilderles) is een CTB controle nodig.
 • Op het moment dat bezoekers gebruik maken van het horecagedeelte van een buurthuis is wel een coronatoegangsbewijs nodig In de buurtcentra.

Mondkapjes
De mondkapjesplicht komt terug op alle plekken waar geen QR-code gescand hoeft te worden, zoals onze wijkpunten en buurthuizen. Het mondkapje mag weg als u gaat zitten.

Vervoer 
Tijdens onze vervoersritten moeten alle passagiers weer mondkapjes op, alsmede de chauffeur. Deze regel is niet aangepast sinds de laatste wijzigingen, maar is goed om nogmaals te vermelden. 

Deel dit bericht via

Terug naar nieuwsoverzicht